Turvallisuus ennen kaikkea    

Laskuvarjohyppy ei ole sinällään hirveän vaarallista, mutta luokitellaan kuitenkin extremeurheiluksi. Riskien minimoimiseksi pidämmekin kalustosta erinomaisen hyvää huolta.

Laskuvarjot

Hyppääjällä on aina repussaan kaksi varjoa; pää- ja varavarjo. Lisäksi repussa on automaattilaukaisin, joka avaa varavarjon automaattisesti mikäli hyppääjä ei ole itse kyennyt avaamaan varjoa. Päävarjon saa jokainen lupakirjan omaava pakata itse, mutta varavarjon pakkaa siihen koulutuksen ja Ilmailuhallitukselta luvan saanut henkilö. Kerhomme kalustohenkilöt pakkaavat sekä oppilaiden, että kelpoisuushyppääjien varavarjot.

Oppilaskäytössä olevat varjot ja valjaat katsastetaan, sekä niiden varavarjot pakataan vuosittain turvallisuuden maksimoimiseksi.

Kerhollamme on käytössään 7 oppilasvarjoa sekä kaksi lupakirjan omaaville hyppääjille suunniteltua varjoa, joita käytetään oppilasuran loppupuolella kuvunkäsittelyhypyillä. Lupakirjahyppääjät voivat myös vuokrata varjoja, mikäli ne ovat vapaana oppilaskäytöstä.

Laskuvarjokurssille osallistujat saavat käyttää opilasvarjoja kaikilla oppilashypyillä veloituksetta.Lentokone


Hyppy koneenamme toimii kauden 2017 alusta, usean vuoden projektin päätteeksi hommattu
Soloy Cessna T206H Mark II potkuriturbiini.
Isoimpana hyppääjille vaikuttavana tekijänä on lentokoneen nopeus, täydellä 6 hyppääjän pokalla 4km linjalle – n. 12 minuuttissa, joka muuttaa hyppytoiminnan luonnetta merkittävästi.

Lentokone on aluperäisesti 1999 valmistettu Cessna T206, johon vuonna 2008 asennettu Yhdysvaltalaisen Soloy Aviation Solutions asentama Mark II muunnossarja, joka  pitää sisällään Rolls-Royce 250-sarjan 450 hevosvoimainen turbiinikoneen. Setissä potkuriksi vaihdettu 5 lapainen MT komposiitti potkuri, joka yhdessä turbiinimootorin kanssa on tekee koneesta hiljaisemman sekä taloudellisemman.

Koneeseen asennettu myös samaan muutossarjaan kuuluva Soloy Jump Master hyppyvarustelu. Sisältäen sisätilojen suojauksen ja verhoilut, linjakkaan astinlaudan,  kaksi kattokaidetta sekä oven etupuolisen tukiraudan, hyppytoimintaan suunnitellun ylös rullattavan hyppyoven.

Koko paketti on sekä FAA ja EASA muutoshyväksytty, joten niin kuin kaikessa toiminnassamme, tässäkin mennään turvallisuus edellä.

Tervetuloa kokemaan Suomen vaihdikkainta hyppäämistä ja hyppylentämistä

 

Yhteystiedot

Alavuden Ilmailukerho Ry PL 12 60101 Seinäjoki
Alavuden lentokenttä Savikonkydöntie 129

Tandem:

045 666 5223 (arkisin 17-20)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kerho:

045 121 5767
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.