Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE: Hygieniaohjeistus hyppytoimintaan

Hygieniaohjeistus hyppytoimintaan 2 kuukautta 4 viikkoa sitten #1818

  • T. Takamäki
  • T. Takamäki hahmo Kirjoittaja
  • Poissa
  • Viestejä: 49
ALAVUDEN ILMAILUKERHON OHJEISTUS KORONAVIRUSEPIDEMIASSA

Kerhon hyppytoiminta aloitetaan 15.5 näillä varotoimilla. Varotoimia jatketaan, kunnes johtokunta toisin määrää.

Yleisiä ohjeita:
-Normaali hyppytoiminta, oppilastoiminta ja oppilaskurssit (rajattu koko) alkavat 15.5. Tandem-hypyt aloitetaan kesäkuussa. Isompien hyppytapahtumien aloituksesta johtokunta tiedottaa myöhemmin.
-Kerholle EI SAA TULLA jos olet sairas, ollut sairaana kahden viikon aikana, tai jollain läheiselläsi on todettu COVID-19 infektio. Näiden lisäksi ulkomaille olleita pyydetään pitämään 2 viikon karanteeniaika ennen kerholle tuloa.
-Jos sairastut kerholla ollessa, sinun täytyy lähteä välittömästi kotiin. Jos sinulla todetaan Covid-19 infektio jälkikäteen huomioi, että olet saattanut tartuttaa jo vuorokauden ennen sairastumista. Ota yhteyttä omaan terveydenhuoltoosi ja AIK johtokuntaan, jos sinulla todetaan infektio.
-Riskiryhmäläisten on edelleen hyvä välttää hyppytoimintaa osallistumista.
-Kerholla ollessa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja yskimishygieniasta. Kädet pestään kerholle tullessa, ja sieltä lähtiessä, ja kuivataan kertakäyttöpyyhkeisiin. Kerholla on tarjolla käsidesiä, jos et pysty pesemään käsiä. KÄSIDESIÄ EI KÄYTETÄ ENNEN HYPPYVARUSTEISIIN KOSKEMISTA! Kaikki käsidesit sisältävät glyserolia, joka on haitallista varjokankaalle.
-Kerhotiloissa on desinfiointiainetta jolla puhdistetaan kosketuspinnat 1xpäivä(ovenrivat, hanat, pöytätasot, keittiötaso ja kaappien ovet). Tämä on jokaisen tehtävä, jos huomaatte että sitä ei ole vielä tehty! Lista löytyy keittiöstä.
-Kerholla pidetään riittävä turvaetäisyys muihin. Yöpymistä kerholla ei rajoiteta, mutta suositellaan omassa vaunussa nukkumista, ja riittävää turvaväliä myös nukkumatiloissa.
-Turhaa liikkumista Alavuden kylillä tulee välttää. Jos kauppaan tulee asiaa, sinne ei lähde koko revohka vaan kerätään mieluiten kaikilta ostoslistat. Emme halua ottaa riskiä, että levitämme tautia kylille. Paras ratkaisu on, että käyt tullessasi kaupassa omalla paikkakunnallasi.

Hyppytoiminnan aikana:
-Riski tartunnalle on suurin lentokoneessa pienessä tilassa. Lentokoneessa ollessaan jokainen peittää kasvonsa joka kangashuivilla tai pitämällä umpikypärän visiirin kiinni.
-Ylimääräinen härvääminen ja juttelu koneessa minimiin. Pilotin kanssa kommunikoi vain pokanvanhin.
-Koneessa ollessa puffihuivi kokoajan kasvoilla, hanskat kädessä, kypärä päässä ja pitkähiaiset vaatteet päällä.

Oppilashyppäämiseen liittyvät erityisohjeet:
-Oppilaiden on tuotava omat hyppyhanskat ja tuubihuivi, kerhon hanskoja ei nyt voi lainata.
-Omat hyppylasit ovat myös suositeltavat, mutta eivät pakolliset. Niitä voi hankkia esim täältä: www.parasale.com/
-Yhteisesti käytettävät tavarat(kypärät, korkeusmittarit, hyppylasit) desinfioidaan käytön jälkeen ennen hyllyyn viemistä. Desinfioinnin hoitaa niitä käyttänyt oppilas. Desinfiointiaineen vieressä on käyttöohje.
-Pakatessa varjoa, pese kätesi ennen ja jälkeen pakkauksen. Sama pätee myös kelppareita, jotka pakkaavat joitain muita varjoja kuin omiaan!


DESINFIOINTIOHJEET KYPÄRILLE, LASELLE JA KORKEUSMITTAREILLE

Puhdista välineet käytön jälkeen, kun et niitä tarvitse välittömästi, ja vie takaisin paikoilleen.
Desinfiointiaine on herkästi syttyvää, älä vie sitä varjovarastoon!
Suihkauta desinfiointiainetta paperiin ja pyyhi välineet kauttaaltaan. Paperin täytyy olla pyyhittäessä koko ajan märkä. Jos alkoholi ehtii haihtua, kastele paperia uudelleen.
Odota että välineet kuivuvat ennen kuin viet ne varastoon. Tämä vie noin 60 sek.
Pese kätesi saippualla desinfioinnin jälkeen.
Desinfiointiaine ei sovellu käsien desinfiointiin(eikä sisäiseen käyttöö…)

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : T. Takamäki.
  • Sivu:
  • 1