Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
  • Sivu:
  • 1

AIHE: Hygieniaohjeistus hyppytoimintaan

Hygieniaohjeistus hyppytoimintaan 5 kuukautta 1 viikko sitten #1818

  • T. Takamäki
  • T. Takamäki hahmo Kirjoittaja
  • Poissa
  • Viestejä: 51
ALAVUDEN ILMAILUKERHON OHJEISTUS KORONAVIRUSEPIDEMIASSA


Yleisiä ohjeita:
● Kerholle EI SAA TULLA jos olet sairas, tai jollain läheiselläsi on todettu COVID-19 infektio. Normaalin flunssan jälkeen pidä yksi oireeton päivä ennen kerholle tuloa. Koronaviruksen loputtua 2 oireetonta päivää, mutta kuitenkin vähintään 14 vuorokautta kokonaisuudessaan.
● Ulkomailta tullessasi pidä ehdottomasti 14 vuorokauden varoaika ennen kerholle tuloa!
● Jos sairastut kerholla ollessa, sinun täytyy lähteä välittömästi kotiin. Jos sinulla todetaan Covid-19 infektio jälkikäteen, huomioi, että olet saattanut tartuttaa jo vuorokauden ennen sairastumista. Ota yhteyttä omaan terveydenhuoltoosi ja AIK johtokuntaan, jos sinulla todetaan infektio.
● Riskiryhmäläisten on edelleen hyvä välttää hyppytoimintaa osallistumista.
● Kerholla ollessa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja yskimishygieniasta. Kädet pestään kerholle tullessa, ja sieltä lähtiessä, ja kuivataan kertakäyttöpyyhkeisiin. Kerholla on tarjolla käsidesiä, jos et pysty pesemään käsiä. KÄSIDESIÄ EI KÄYTETÄ ENNEN HYPPYVARUSTEISIIN KOSKEMISTA! Kaikki käsidesit sisältävät glyserolia, joka on haitallista varjokankaalle.
● Kerhotiloissa on desinfiointiainetta, jolla puhdistetaan kosketuspinnat 2xpäivä (tietokoneen näppäimistöt, hiiret, ovenrivat, hanat, pöytätasot, keittiötaso ja kaappien ovet). Tämä on jokaisen tehtävä, jos huomaatte että sitä ei ole vielä tehty! Lista löytyy keittiöstä.
● Kerholla pidetään riittävä turvaetäisyys muihin. Yöpymistä kerholla ei rajoiteta, mutta suositellaan omassa vaunussa nukkumista, ja riittävää turvaväliä myös nukkumatiloissa.
● Turhaa liikkumista Alavuden kylillä tulee välttää. Jos kauppaan tulee asiaa, sinne ei lähde koko revohka vaan kerätään kaikilta ostoslistat. Emme halua ottaa riskiä, että levitämme tautia kylille. Paras ratkaisu on, että käyt tullessasi kaupassa omalla paikkakunnallasi.

Hyppytoiminnan aikana:
● Riski tartunnalle on suurin lentokoneessa pienessä tilassa. Lentokoneessa ollessaan jokainen peittää kasvonsa joko kertakäyttömaskilla, kangasmaskilla, tuubihuivilla tai pitämällä umpikypärän visiirin kiinni.
● Paras vaihtoehto on kasvoille sopiva maski, tuubihuivin tuppaa valumaan ja jotkin kangasmateriaalit jopa levittävät viruksia enemmän kuin suojaavat.
● Koneessa ollessa pidetään hanskat kädessä, kypärä päässä ja kasvot suojattuna kokoajan!
● Ylimääräinen härvääminen ja juttelu koneessa minimiin. Pilotin kanssa kommunikoi vain pokanvanhin.
● 6k poka ei laita kasvomaskia hypoksiariskin vuoksi. Happivälineet ovat jokaiselle henkilökohtaiset, eli jos haluat hypätä useamman 6k hypyn niin pidä huolta omista happiviiksistäsi.!

Oppilashyppäämiseen liittyvät erityisohjeet:
● Oppilaiden on tuotava omat hyppyhanskat ja kasvosuoja, kerhon hanskoja ei nyt voi lainata.
● Omat hyppylasit ovat myös suositeltavat, mutta eivät pakolliset. Niitä voi hankkia esim täältä: www.parasale.com/
● Yhteisesti käytettävät tavarat(kypärät, korkeusmittarit, hyppylasit) desinfioidaan käytön jälkeen ennen hyllyyn viemistä. Desinfioinnin hoitaa niitä käyttänyt oppilas. Desinfiointi piste sijaistee keittiön edessä. Desinfiointiaineen vieressä on käyttöohje.
● Pakatessa varjoa, pese kätesi ennen ja jälkeen pakkauksen. Sama pätee myös kelppareita, jotka pakkaavat joitain muita varjoja kuin omiaan!


DESINFIOINTIOHJEET KYPÄRILLE, LASEILLE JA KORKEUSMITTAREILLE

● Desinfio välineet käytön jälkeen, kun et niitä tarvitse, ja vie takaisin paikoilleen.
● Desinfiointiaine on herkästi syttyvää, älä vie sitä varjovarastoon!

● Suihkauta desinfiointiainetta paperiin ja pyyhi välineet kauttaaltaan. Paperin täytyy olla pyyhittäessä koko ajan märkä. Jos alkoholi ehtii haihtua, kastele paperia uudelleen.
● Odota että välineet kuivuvat ennen kuin viet ne varastoon. Tämä vie noin 60 sek.
● Pese kätesi saippualla desinfioinnin jälkeen.

● Desinfiointiaine ei sovellu käsien desinfiointiin(eikä sisäiseen käyttöön…)

Kirjaudu liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : T. Takamäki.
  • Sivu:
  • 1